Tema nuntii Oana&Mircea: Lavanda!

In timpul verii infloresc toate tipurile de lavanda – din luna mai pana in august – iar cum tema aleasa pentru nunta O&M este lavanda, pregatirile au inceput deja.

Lavanda, ca planta, este cunoscuta in istorie de peste 2000 de ani. Exista mai multe varietati de soiuri de lavanda, raspandite pe diferite continente: peste 30 de specii, astazi cea mai mare intindere de campuri de lavanda se regaseste in regiunea Provence.

Regalitatea britanica era celebra pentru deosebita pasiune pentru lavanda, in timpul erei Victoriene.
Regina Victoria avea un furnizor personal de lavanda, acestei plante gasindui-se tot felul de intrebuintari si fiind folosita cat mai des in amenajarea fastuoaselor interioare.
Furnizorul avea grija ca buchete de lavanda proaspata sa fie livrate in fiecare zi.
Mai exista si obiceiul ca bobitele de lavanda sa fie plasate pe podelele de piatra ale castelului, special pentru a fi zdrobite de trecatori, si astfel sa elibereze constant o aroma placuta si proaspata.

Aceasta pasiune a reginei pentru parfumul de lavanda – simbol al puritatii si al curateniei – a influentat doamnele din inalta societate din acea perioada, fiecare gasind o modalitate personala de a imprumuta din alura acestei plante, fie inspirandu-se din nuantele de violet, fie ascunzand un buchetel de lavanda sub vesminte, sau chiar purtand la vedere buchete complexe de lavanda amestecate cu alte flori.

Un fir de lavanda era prins adeseori si in legatura scrisorilor, cateva bobite din acesta planta  fiind si in interiorul scrisorii, tocmai pentru a oferi o senzatie de neuitat la citirea randurilor romantice.

Cu timpul, lavanda a devenit atat de placuta si populara, incat putea fi gasita in orice gradina.

Pentru aceste invitatii ( Oana & Mircea) am folosit lavanda din specia ‘Royal Purple’, un soi cu o culoare puternica, un spic foarte bogat, un aspect placut si un parfum intens.
Hartia manuala alba cu fire subtile de iarba verde evidentiaza foarte frumos aceasta modalitate chic de sigilare a invitatiei.

Pentru interiorul acestui model, fontul este in culoarea lavandei, iar monograma “O&M” apare inconjurata vesel de o coronita din fire de lavanda, un desen subtil realizat la comanda.

In “limbajul florilor”, lavanda poate insemna devotament, noroc, succes si fericire: este ceea ce le dorim si noi cu mult drag!

Invitatii de nunta moderne cu lavanda

Desen realizat la comanda pentru invitatia de nunta - coronita lavanda

Text culoarea violet - culoarea lavandei

invitatie de nunta cu monograma mirilor pentru modelul inspirat de lavanda

Plic cu sigiliu rosu de ceara

Sigiliu rosupentru o nunta romantica

text culoarea mov, violet

Modele invitatii pentru o nunta culoarea mov violet

Would you like to comment?

Leave a Reply